Gymfit
  • Gymfit By Admin
  • Gymfit 15 Comments
  • Gymfit 12 August, 2018
  • Gymfit Share:

Kako mi žene volimo brzo, a u kratkom vremenu i bez puno muke doći do željenog cilja, pripremiti se za ljeto u nekih mjesec dana, dogovorila sam termin za prvi probni trening koji mjesec prije ljeta. 

Bilo bi dobro malo se utegnuti, skinuti koju kilicu, maknuti špekec koji je lagano počeo padati preko hlača... Da se razumijemo nikada nisam bila na dijeti niti sam pokušavala, jer jednostavo volim taj okus hrane, slatko, slano, kiselo, ljuto, kobase, kulene, i njegove seke, špeka i luka, voće i povrće...ugljikohidrate...sve što i svi vole.

No najteže je krenuti i pokrenuti se.

I tako ulazim ja u Magic Well, jedan od razloga je bio taj što je samo za žene. Da se dečki ne uvrijede, obožavam ih, al jedan posjet teretani me obeshrabrio da uopće više uđem u nju. Dečki rade svojim tempom, nabildani mišićima, a ja... onak, malo mi je bilo neugodno i početi vježbati pred njima, mijenjati utege i opterečenja na spravama koje mi nitko nije niti objasnio.

No pustimo to na stranu- prvi trenig- dočekala me nasmijana i ljubazna trenerica, popričale smo o mom zdravlju, o tome što bih htjela- biti fit za more i i da taj špekec više ne visi preko tih hlača, obavili početno mjerenje, prvi trening...

A onda dilema- „Sve to možete ostvariti kod nas, vježbajući barem 3x tjedno (najbolje svaki drugi dan) i to u samo pola sata trening.“ Pola sata za trening, pa tek onda naše tijelo počinje sagorijevati kalorije? Moš mislit.

Ali eto, odlučim se ja probati pa kud puklo da puklo. Trening brzo prođe, radimo svojim tempom, dva kruga odrade se brzo i nakon toga mogu još odraditi vježbe na podu, istezanje i to je to!

Kako sam još i majka dvoje djece, možete misliti kako mogu vježbati u terminima u kojima ja želim. Nakon posla, slijedi razvažanje po aktivnostima, rođendanima, kuhanje, peglanje, bolesti....

A u Magic uđem kada želim na svojih pola sata, trenerica je tu ukoliko mi treba pomoć, pokazati vježbu, ispraviti me, savjetovati o prehrani... mogu osim kružnog treninga možda uloviti i koji dodatni grupni program ako nisam zauzeta i muž uleti. I sve je to u sklopu mjesečne članarine. Savjeti se ne naplaćuju, a trening je prilagođen svakoj od nas.

Ima nas svih dobnih skupina, domaćica, poslovnih žena, studentica, baka, mama...

Nakon mojih prvih mjesec dana i prvog mjerenja, uslijedio je šok- prvo mjerenje: kg isti, samo koji cm manje i masnoća ništa. Ali, osjećam se bolje, poletnije, imam više snage- i odlučujem biti ustrajna i vježbati do ljeta kako sam si i zacrtala. Netko izgubi u prvom mjesecu dosta, netko vrlo malo- zašto- zato što je svako tijelo drugačije.

Nisam se ja baš ni odrekla svoje prehrane- sada sam izbacila slatko- vježbala svaki drugi dan kružni trening- došla doma poletnija.

I sredio me Magic do ljeta- naime moja kilaže je bila veća, ali onaj špekec se otopio, nije više stiskao hlače i prelazio peko njih.

Kilaža je bila veća jer sam sada dobila mišiće, ali centimetri su bili sve manji i manji, tako da sam bila konfekcijski broj manje. I više noge ne šuškaju kada hodam.

Još uvijek vježbam svoja dva kruga, osjećam se dobro okružena ženama koje kao i ja žele malo vremena za sebe i doći do svojih ciljeva. Neke biti konfekcijski broj manje, neke skinuti više kilograma, neke vježbaju radi zdravlja, neke zbog društva....

Nema čarobnih tableta, nema velikih dijeta, nema preko noći- nije ni došlo preko noći.

Ja sam svoje ciljeve ostvarila u Magicu- promijenu nećeš vidjeti nakon 3 treninga. Neki, kao ni ja, niti nakon mjesec, ali osjećat ću se bolje. Biti ustrajna. Rezultati se ostvaruju vježbanjem u kontinuitetu- nekoliko mjeseci.

Hvala curkama i Magic Wellu, na mojim rezultatima i na motivaciji koju su mi pružile i onda kada mi se nije dalo vježbati.

TM