Gymfit
Gymfit
  • Gymfit By Admin
  • Gymfit 15 Comments
  • Gymfit 12 August, 2018
  • Gymfit Share:

Oduvijek brojimo suvišne kilograme i čuvamo one jedne hlače u koje ćemo jednog dana stati. Godinama skupljamo iskaznice od različitih teretana u koje smo otišle i izdržale mjesec dana (još smo puno rekle). Nije bilo ničega što bi nas tamo zadržalo, motiviralo i pokazalo nam da možemo više. Zanimljivo je da smo nebrojeno puta prošle pored mjesta koje nam sada toliko znači – jedne slatke roze dvorane koja nam se uvukla pod kožu.

Evo ukratko kako je izgledao naš prvi susret s Magic Wellom (tako će i vama biti, čitajte, stvarno, ne šalimo se, treba vam priprema, sad ozbiljno). Ulazimo mi u preslatki prostor, dočekuje nas jedna od cura s osmjehom. Sve super, a onda se izmjeriš. Mi smo se malo šokirale kada smo vidjele da je skoro pola našeg tijela mast (oko 45%, znam, užas). Koliko god neugodno bilo to vidjeti, to nam je dalo snagu da zapnemo i izborimo se za svoje zdravlje. Prvi treninzi su teški, želimo odustati nebrojno puta. Prvi treninzi su nam dali do znanja koliko smo fizički izmučile svoje tijelo lošim navikama. I danas, nešto nas gura naprijed – pogađate, trenerice. Osim trenerica, motiviraju nas i druge žene s kojima vježbamo – žene koje su odlučile uložiti barem pola sata svog vremena u svoje zdravlje, koliko god im život bio užurban. Svaki trening je drugačiji, nema monotonije, šalimo se, bodrimo se. I onda dođe mjerenje, i slijedi još veći šok – centimetri padaju, postotak masti pada, kilaža pada, hlače padaju. Pratimo svoj napredak, ponosne na svaku kap znoja. Svaki dan možemo sve više. Razlika nije samo u izgledu. S vježbanjem spontano dolaze i promjene u prehrani, koje se ne čine velike, ali tijelo osjeti razliku. Sada se budimo energične, spremne za novi dan. Nakon nekog vremena krenule smo s pripremama za Dm žensku utrku (da napomenem, u životu nismo trčale, mrzile smo to). Nakon pretrčanih 5 kilometara, shvatile smo koliko zapravo energije imamo i to nakon samo nekoliko mjeseci treninga u Magic Wellu! Bile smo i MISS mjeseca kada smo izgubile najviše centimetara, čime nas je naš Magic Well nagradio besplatnim mjesecom (super za vas koje se volite natjecati, kao mi).

Inače, pišemo vam ovo svaka petnaestak kilograma lakše, i pola metra manje (ne u visinu hehe). Očito, promijenile smo se fizički, ali promjena je došla iznutra. Volimo svoje tijelo jer je zdravo (a i jer sada stane u one jedne hlače). Potaknule su nas naše trenerice, koje su nam u svakom trenutku bile na raspolaganju za stručne, ali i životne savjete. One veliki dio sebe daju u svoj posao, na čemu ćemo im biti zauvijek zahvalne. Bez njih, Ivin remen bi rastao, a Marija bi prešla isključivo na tajice (one s puno elastina). Kao dokazni materijal, ubacile smo sliku s cilja ovogodišnje Dm utrke (bez obzira na izraze lica, ful sretne smo bile).

Drage žene, učinite to za sebe, uzmite kantu i zagrabite svoju sreću iz magičnog bunara (Magic Well, kužite). Čekamo vas!

Iva Šimić I Marija Pavlović